Couperose behandeling en verwijderen

Couperose behandeling en verwijderen

Couperose, spinnetjes, oppervlakkige haarvaatjes, wijnvlekken en beenaders

Bij de behandeling van vasculaire (bloedvat) problemen wordt er gebruik gemaakt van een KTP laser (MedArt). Deze laser heeft een golflengte van 532 nm, die correspondeert met de kleur rood. Zodra de laserbundel rood ‘ontmoet’, vindt er verhitting plaats, waardoor het bloedvat dichtschroeit.

Na een behandeling moet het bloed worden opgeruimd / afgevoerd door het lichaam via het lymfesysteem. Dit duurt ongeveer 3 weken. Het uiteindelijke resultaat van een behandeling is dus nog niet direct zichtbaar. Na 4 weken is er een volgende afspraak, waarin wordt beoordeeld wat het resultaat is geweest van de behandeling ervoor. Eventueel vindt er dan een volgende behandeling plaats. Meestal zijn er in het gezicht 2 of 3 behandelingen nodig voor een langdurige, zeer goede verbetering. Bij de behandeling van beenaders zijn er meer behandelingen noodzakelijk.

Wat is couperose?

‘Couperose’ is een verzamelnaam voor zichtbare bloedvaatjes in het gezicht. Deze bloedvaatjes kunnen niet meer goed inkrimpen en uitzetten, en zijn daardoor zichtbaar. Er is sprake van een sterk genetische factor. Couperose wordt vaak als zeer storend ervaren, maar kan gelukkig snel en zeer effectief worden verwijderd.

Hoe vaak?

Behandelingen vinden 1 keer per 4 weken plaats. Meestal zijn er bij couperose maximaal 3 behandelingen noodzakelijk, bij spinnetjes slechts 1, hooguit 2. Beenaders zijn moeilijker te behandelen en hebben meer dan 3 behandelingen nodig voor een goed, duurzaam resultaat. Het aantal behandelingen voor wijnvlekken is afhankelijk van de grootte en aard van de wijnvlek.

Couperose

-voor behandeling-

couperose behandeling en verwijderen

Couperose

-na 1 behandeling met KTP laser-

couperose behandeling en verwijderen