Micro-Needling

Micro-needling is een behandeling die preventief wordt ingezet tegen het verouderen van de huid, maar verbetert ook bestaande fijne lijntjes/ rimpels, een grove huidstructuur, open porien, ongelijkmatige teint en zonneschade. Kortom micro-needling is een perfecte behandeling om uw huid te verjongen.

Met micro-needling worden er minuscule gaatjes in de huid gemaakt, wanneer de huid herstelt activeert de huid de fibroblasten om collageen aan te maken. Collageen is onderdeel van het bindweefsel en verslechtert naarmate de huid veroudert.

Dit kan vergeleken worden met de stevigheid van een matras. Een nieuw matras is erg stevig met een goede vering. Echter als de matras ouder wordt komen er meer kuilen in het matras en wordt de vering slechter. De huid werkt ongeveer hetzelfde. Een jonge huid is veerkrachtig, maar naarmate de veroudering van de huid neemt de veerkracht af en ontstaan er rimpels. Door een micro-needling behandeling kunt u dit proces vertragen waardoor de huid minder snel veroudert en de conditie sterk verbetert. Door gecontroleerde beschadigingen, komt collageen vrij waardoor uw huid meer veerkracht krijgt en er daardoor jonger uitziet. Na een kuur van 4-6 behandelingen blijft de huid tot 3 maanden na de behandeling door verbeteren.