Tattoo verwijderen Groningen

Tattoo verwijderen Groningen

Spijt van uw tatoeage of permanente make-up? Geen nood: het is mogelijk om tatoeages veilig en zonder littekenvorming of huidbeschadigingen te verwijderen / vervagen met de Nd-Yag Q-switch laser.

Tattoo verwijdering voor alle kleuren inkt

Laser Clinic Groningen is er trots op om als eerste in Noord-Nederland te werken met een van de meest krachtige Q-switch tatoeagelasers die er op de markt zijn. De Quanta Plus laser heeft 3 golflengtes: 532 nm, 694 nm en 1064 nm. Met deze 3 golflengtes kunnen alle kleuren veilig, snel en effectief worden behandeld. Hiermee onderscheiden wij ons van andere behandelaars, die met 2 golflengtes werken. Door de extra golflengte (Ruby 694 nm) is het ook mogelijk om groene en blauwe pigmenten te verwijderen / vervagen. Dit is onmogelijk met 2 golflengtes. Bovendien heeft de Quanta Plus een homogene vierkante behandelspot, wat zorgt voor egale verwarming voor snellere en betere resultaten.

Hoeveel behandelingen?

Omdat permanente make-up minder diep in de huid is gezet, is die gemakkelijker te verwijderen dan een professioneel gezette tatoeage. Bij de behandeling van permanente make-up zijn er dan ook minder behandelingen noodzakelijk. Gemiddeld zijn dat er 4, terwijl bij tatoeages rekening moet worden gehouden met 8 tot 12.

Hoe werkt de laserbehandeling?

Er kan een verdovende crème worden gebruikt, maar meestal is dit niet nodig. Er wordt behandeld met een handstuk, dat ervoor zorgt dat de laserbundel op de juiste afstand op de huid terechtkomt. Dit voelt als een tik en warmte. Het behandelde pigment kleurt direct wit (dit heet ‘laser snow’ en duidt op verhitting en vergruizing van het pigment). Het pigment wordt afgebroken tot kleine deeltjes, die door het lichaam worden afgevoerd via het lymfesysteem.

Frequentie van behandelingen

De huid dient tussen de behandelingen voldoende te herstellen. Dit betekent dat er gemiddeld om de 6 tot 8 weken kan worden behandeld, afhankelijk van de genezing.

Te verwachten resultaten

Na elke behandeling wordt de tatoeage lichter. U ziet dus de tatoeage elke keer iets meer vervagen. Er is echter geen garantie dat de tatoeage geheel verdwijnt. Dit is afhankelijk van verschillende factoren: de kleur van de tatoeage, de leeftijd van de tatoeage, de plek waar de tatoeage zich bevindt op het lichaam, de huidskleur, de gebruikte inkt / pigmenten en de conditie van uw lichaam. De resultaten verschillen dus van persoon tot persoon. Afhankelijk van de ‘X-factoren’ kan er een zogenaamde ‘ghost’ overblijven.

Huidreacties na het laseren

Direct na het laseren van de tattoo kleurt het behandelde gebied tijdelijk wit, dit heet laser snow. Na ongeveer 15 minuten is deze witte verkleuring verdwenen. Er treedt na de behandeling vrijwel altijd zwelling en roodheid op, dit is een direct gevolg van de verhitting van de huid en het pigment. Ook korstjes en blaartjes zijn normale reacties die horen bij het genezingsproces. Na ongeveer 4 tot 6 week is de huid hersteld. De volgende behandeling mag pas plaatsvinden als de huid compleet is hersteld!

Nazorg: Het behandelde gebied wordt na de behandeling ingesmeerd met een kalmerende, helende crème. Deze kunt u eventueel ook bij ons aanschaffen aangezien de huid na elke behandeling hiermee verzorgt moet worden. Er kan eventueel een gaasje worden aangebracht om de huid te beschermen. De eerste dagen wordt in bad gaan afgeraden, douchen mag wel, maar wees voorzichtig met drogen omdat het open gaan van de huid voorkomen dient te worden. Het behandelde gebied dient hygiënisch behandeld te worden thuis om ontstekingen te voorkomen.

tatto

 

-resultaat na 1 behandeling-

tatto

 

-resultaat na 1 behandeling-

Uitgekeken op uw tattoo!

En wilt u weten wanneer u terecht kan voor een behandeling?
Maak meteen een afspraak >