Tixel

Wat is Tixel?

De Tixel is een apparaat dat zijn werking dankt aan thermo-mechanische ablatie (TMA). In iets makkelijkere taal: het apparaat maakt gebruik van warmte om de huid te verjongen of littekens te verbeteren. De huid wordt door de behandelingen zelf aan het werk gezet om collageen en elastine aan te maken waardoor deze sterker en gezonder zal worden.

Tixel vs. CO2 Laser

Het bijzondere aan de Tixel is dat de werking eigenlijk hetzelfde is als van de welbekende CO2 laser alleen dan met veel minder hersteltijd na de behandeling en veel minder pijnlijk. Tixel maakt gebruik van warmte (400°C!) en valt niet in de categorie ‘lasers’. Het Tixel-apparaat heeft een vierkante behandelkop met minuscule titanium pinnetjes, welke kleine kanaaltjes in de huid maakt zonder de huid te verbranden. Door microgaatjes in de huid te ‘schieten’, kan de warmte diep in de huid worden gebracht, wat een genezingsproces in werking zet. De afgifte van hitte in de lederhuid zorgt voor collageen remodellering die resulteert in een stevigere, jongere, strakke huid.

Toepassingen van Tixel

• Vermindering van rimpels (van diepe rimpels tot fijne lijntjes)
• Versteviging van een verslapte huid
• Vermindering van zonbeschadiging
• Verfijning van de huidstructuur
• Vermindering van (acne)littekens
• Versteviging van hangende oogleden

Vrijwel pijnloos

De behandelkop van de Tixel wordt héél kort op de huid aangebracht. Per warmtepuls staat de behandelkop slechts een paar milliseconden in contact met de huid. Dit zorgt ervoor dat een behandeling met Tixel nagenoeg pijnloos is. Tixel is toepasbaar op verschillende zones waaronder het gezicht inclusief de oogleden, de hals, en het decolleté. De Tixel kan ook toegepast worden op het lichaam en daarbij kun je denken aan de armen en handen, Tixel boekt erg mooie resultaten als het gaat om het verzachten van rimpels, zonbeschadigde huid, verslapte huid of bij (acne)littekens.

Waarom Tixel?

Tixel behandelingen bieden een snelle, onovertroffen verbetering bij alle vormen van huidveroudering: verslapping, rimpels/lijntjes, grove poriën, zonneschade en (acne) littekens. Minimale hersteltijd, zonder verdoving.

Gebieden

Gezicht, boven en onder oogleden, hals, decolleté en handen.

Frequentie

Tixel Intense: 1 – 3 keer, elke 6 – 8 weken.
Tixel Glow: 3 – 6 keer, elke maand.
Tixel Boost bij verbetering acne / pigmentatie / uitdroging. 1 tot 4 keer, maandelijks.

Resultaten

Al zichtbaar na een week, optimaal na een kuur van 4. Zeer langdurig (bij goede verzorging/lifestyle). Wij geven graag advies!

Downtime

1 – 7 dagen afhankelijk van intensiteit – u kiest 🙂